BatPro, Blind’s Accesibility Tool Project

On November 5, 2014

BatPro – Blind’s Accesibility Tool Project, a pornit de la o idee avuta in anul 2007 si a prins viata 4 ani mai tarziu prin obtinerea finantarii din partea Clubului Lions Arad, devenind astfel una din acțiunile Lions desfasurate in anul 2011.

Proiectul se adreseaza in special nevazatorilor ce nu au avut contact cu calculatorul pana acum sau sunt la primii pasi in acest domeniu si contribuie cu echipamente (hardware), programe (software) si asistenta tehnica avand ca scop eliminarea barierelor psihologice ale utilizatorilor ce doresc sa descifreze tainele calculatorului pentru ca in final sa aiba bagajul necesar de cunostinte pentru a naviga si comunica pe Internet. Consideram ca, ajuns la acest nivel, utilizatorul are acces la vasta baza de informatii disponibila pe Internet si poate progresa în orice domeniu doreste de acum înainte.

Acest proiect este oferit gratuit si open-source si dorim implicarea si dezvoltarea lui si de catre alți programatori, in special nevazatori. Daca esti interesat si doresti sa te implici, spune-ne cum crezi ca ai putea fi de folos, folosind formularul din rubrica “Cariere”.

Cunosti pe cineva caruia i-ar face placere sa se implice intr-un astfel de proiect? Ne-ai fi de mare ajutor daca i-ai trimite aceste informatii!

Bine-ai-venit-BatPro-1024x639